Alla inlägg under april 2008

Av Sofie - 22 april 2008 17:43

I'm back.

Dagarna i korta drag;


Lördag; Var ju ute! :) Jag, Annica, Annika, Lotta och Maggan hade världens förfest! :) Jätteroligt! Var en vända på Harry's, Loch Ness och avslutade kvällen på Compagniet. Hade som sist när jag var ute; Best night ever! :)


Söndag; Vaknar 7,38 med en sån huvudvärk att jag inte kan sova längre.... ILLA! Knaprade lite piller och mådde rätt så piss på fm. Vid 12 kom Eva och vi fikade lite. Vid 14 kom Nicklas med fam., Pyret med fam. och morfar. Vi hade jättetrevligt, grillade och invigde de nya trädgårdsmöblerna! :)


Måndag; Som om det inte var nog med elände redan... Bilen har pajat igen. Varit ute och gått en runda med Jess och varit inne i stan och bytt lite av smyckena Buffy fick när hon döptes. Var nerom DIN-X och bokade en tid till lagning och handlade.


Tisdag; Stiger som vanligt upp när Jonas kom hem från jobbet; 06,15. Idag hade han bråttom ner i sängen, han har bus idag, så han började jobba 14,00 igen. Filip steg upp 06,45, döförkyld. Han var hos dagmamman iaf och jag lämnade bilen på DIN-X, har egentligen inte tid där förrän imon, men vi kan ändå inte köra med bilen. Lånar Jonas farfars bil under tiden. Var på BVC efter jag hämtat Filip. Buffy växer på bra! :) 7120 gram och 63,5 cm lång.

Har varit ute i trädgården en stund också. Blir dock avbruten hela tiden av antingen barnen eller telefonen. Imorgon kommer mammorna på frukost så jag ska dammsuga lite ikväll iaf.... tror inte jag behöver göra mer. Blir tack o lov inte så mycket stök och plock nu när det är så fint väder, vi kan ju vara ute då! :)

Imorgon åker även Jonas till Tyskland med två av sina arbetskompisar. Jag stannar hemma med barnen, jag hade bara tänkt att åka med om det var på helgen. Och sådär jätteroligt är det ju faktiskt inte....


Nä, nu blir det lite kvällsmat, åt middag redan vid 13,00 idag så Filip är nog hungrig nu.  Lite kräm och mackor kanske? ;)

Av Sofie - 19 april 2008 09:29

Som om det inte var nog med bekymmer och otur redan... I onsdags trodde ju jag att måttet var rågat efter punktering och utgifter på nya däck o allt.... :(

För några veckor sen skrev jag om ett tråkigt besked jag fick när jag var på min arbetsplats och hälsade på. Det beskedet var att de skulle varsla 20 personer. Igår fick jag beskedet att jag var en av dom. Trist, man känner sig faktiskt en smula värdelös emellanåt. Tar nog lite tid innan jag kommer över det, även om det finns lite positivt i det också. Nu kanske jag hittar något bättre?


Igår var vi i EC (Elleholm City) och grillade med Betty, Stefan, Emilie och Peter. Jättetrevligt, behövde muntras upp lite. Måste göras om SNART! Helt klart 2 av mina favoritflickor!


Jonas jobbar fm, han slutar 11,30. Tror knappt vi har ätit frulle tills dess.... Superfint väder idag med. :)


Ikväll blir det fest! :) Ska försöka hitta skjuts hem i natt... blir inte det lättaste, bussarna går ju inte till BC direkt....

Av Sofie - 17 april 2008 15:43

Sådär, nu var vi fattiga. Mer än innan. Nya däck är inte billigt. Var hos morfar under tiden de fixade bilen. Filip var också med. Vi hade köpt med oss cinnamon-buns till eftermiddagskaffet. Gott.


Blev lite trädgårdsarbete innan med. Skönt när det väl blir färdigt. Stefan ringde mitt i allt och frågade om vi skull grilla imon, Han och Betty, Emilie och Peter och vi. JAVISST! :) Så NICE! Såg ut i tidningen som att det skulle bli fint väder också, så det hoppas vi på.


Nu ska vi rasta Hungriga Matilda. (a.k.a Dammsugaren)

Av Sofie - 17 april 2008 09:35

Igår kväll var Betty, Stefan och Emilie här. Så jäkla trevligt! :) Underbart sällskap. Jonas och Stefan gjorde visserligen det vanliga; drack öl och kollade på hockey, men vi fikade och pratade gamla minnen!


Sen var det dags för Emilie att plocka fram frisören i sig och vips så hade mitt långa hår nedan för axlarna förvandlats till en kort frisyr lite under hakan med snedlugg. Gissa om jag blev nöjd! :) Tack Emilie!

Var dock inte lika nöjd imorse när jag gick upp och skulle försöka frisera det... Somnade ju med blött hår igår.


Ja, då var det torsdag. Dagen började 07,20, då Buffy ville ha mat. Jag gav henne en flaska i vår säng och när flaskan är slut kräks hon lite, som vanligt. Fast idag var det som en dålig parodi-film, Hon kräkte upp allt hon fått ner i sin lilla mage... ÖVER MIG! OCH I SÄNGEN! Stackars henne.... och mig....

Eftersom jag trodde att Filip skulle vara ledig idag gjorde jag ju inte honom iordning för dagmamman, men när jag är nere i källaren och slänger in sängkläderna hör jag Jonas göra honom iordning och då får jag reda på att det är NÄSTA TORSDAG han är ledig! Vilken tur att Jonas steg upp.... Jag skulle egentligen varit ute och gått nu med Hanna, men det blev inte så. Nej, för när jag körde och lämnade Filip hos dagmamman fick jag punktering på ena bakhjulet! Fatta att jag blev sur! Såg det när jag skulle hem och som tur i oturen var Nicke (dagmamman och Nicklas bor nära varandra) hemma så han kunde hjälpa mig att byta däck. Körde sen till DIN-X och där säger de att det är lika bra att byta alla fyra däcken så så får det bli. I eftermiddag. 

FUCK vilken början på dagen.... :(

Nä, nu får det bli trädgårdsarbete en stund.

Av Sofie - 16 april 2008 14:11

Har varit ute och lukat nu i två timmar. Har typ bara 82 timmar kvar.... De som bodde här innan var inte så trädgårdsintresserade... :( Fast det finns helt klart en hel del fina blommor här och där! :D Det blir ingen gräsklippning idag iaf, fick sluta luka nu och in med grejerna snabbt för på bara tre sekunder stod det som spön i backen... Skit också. Så här med facit i hand skulle jag nog lukat i morse och städat nu.


Filip har varit jätteduktig och hjälpt mig, som alltid. Sa till mig själv när jag höll på att jag behöver nog fylla på med lite ny jord här och där snart. En stund senare kommer Filip med sin skottkärra, dock med grus, och häller i rabatten; Här mamma! Och gissa hur nöjd han så ut... Min lille prins, vad hade jag gjort utan honom!? Han är så söt i sina trädgårdsvantar och med sina trädgårdsredskap som han fick av mormor och Leif. Och gissa om han är nöjd över det då....


Olivia har sovit i två timmar och sover än. Filip vilar framför TV:n och jag, jag sitter här. Försummar mina barn eller vad folk nu kallar det. Men, man kan ju tydligen vara en bra mamma iaf, after all. Eller vad säger du, Madde!?



Av Sofie - 16 april 2008 11:49

Snacka om att vara förvirrad! Trodde fan det var torsdag idag! Men nej, det är ju bara onsdag.... Har jag ahlzeimers kanske? Kommer inte ihåg....


Har städat nu på förmiddagen och torkat golven. Vill ut och greja lite i trädgården, men Buffy är inte på toppenhumör direkt och Filip vill bygga tågbana.... Kan ju inte gärna lämna de ensamma inne! Jonas körde till skogen. Ser fan ut som att det är regn i luften med! :(


Nämen, bebisen verkade somna så I'm out of here!



Av Sofie - 16 april 2008 08:38

Är allt lite trött idag.... Måste ha sovit som en stock inatt, Jonas har tydligen varit uppe med barnen. Olivia har ätit och Filip har hostat. Vaknade av att Olivia vaknade 07,15 och då sa Jonas att han varit vaken i minst två timmar. Det trodde jag ju inte ett ögonblick på, men fick snabbt slå mina misstankar ur hågen.... Tidningen var redan hämtad och Buffy var mätt och belåten. Konstigt att inte jag vaknade... brukar ju alltid vara jag som vaknar!


Nu är Filip hos dagmamman och Jonas hos farmor och farfar. Buffy ska sova och jag ska städa. Tänkte passa på och torka golven när jag är hemma själv. Vi tittade på bilderna, på detta huset, som vi fick av mäklaren. Kanske fick lite inspiration här och där.


Glömde digitalkameran hos Betty och Stefan i lördags... gissa om jag saknar den! Får nog tillbaka den ikväll! :)


Annars blir det lugnt idag, Jonas ska till skogen och jag och barnen ska vara hemma. Kanske försöka få lite gjort i trädgården och kanske kommer Jess i em och går en promenad. Jag har fått smak på det här nu, med sällskap när jag promenerar! :D

Av Sofie - 15 april 2008 20:20

Har haft fullt upp hela dagen! :) Är allt lite trött nu ikväll.

Steg upp 7,30, gjorde Filip i ordning för dagmamman och väl hemma därifrån blev det en snabb kopp kaffe till dagstidningen. Gjorde Buffy i ordning och 9,15 stod Hanna och Elias på uppfarten. Efter en stund kom Lisa och Viggo och då gick vi en runda. 1,5 timme tog det ungefär. Jättehärligt! Och roligt, helt otroligt vad mycket vi har gemensamt egentligen.... ;) Hanna och jag ska gå på torsdag igen och Lisa, du får gärna hänga på igen! :)

 Drack lite kaffe efteråt sen begav de sig, ungefär i samma veva som Jonas körde till jobbet.

Jag och Filip hade då bestämt oss för att baka, inför besöken ikväll. Vi fick kompromissa lite med varann; han ville så klart baka kladdkaka, som vanligt. Jag som dock tröttnat nu, ville hellre göra rulltårta så vi gjorde båda två. :)


Var ute en stund, sen vid 15,30 gjorde vi middag, makaroner och köttbullar, går både snabbt och enkelt. Ett + är att det är Filips favvis. Han har en tendens till att äta makaronerna med händerna ibland och så även idag.... men de var lite varma och då lät det så här;

Filip:- Aj, fan, satan, de var varma!

Jag:- Vad sa du!?

Filip:- Som du brukar säga, mamma, fan och satan.

END OF DISCUSSION! ...och jag tänker sluta svära....


Stefan ringde med idag och när jag såg deras nr så svarade jag; Hallau Betty! Och till svar får jag; ....hej det är Stefan... Gissa om jag garvade! De kommer nog imorgon kväll och kollar hockey, jag och Betty får väl stryka eller vika tvätt eller lägga pärlor eller.... SY! 


Vid 16,00 trillade Jess in och vid 17,15 kom Lisa M och Sanna. Trevligt, men Filip var rent ut sagt hopplös. Fick skicka in honom på rummet tre gånger.... Han var både trött och på tjabbhumör, de hann inte mer än och gå så somnade han. Frågade om han ville ha välling, men han sa att han inte orkade.... Stackare.... Det är ju nu i efterhand man tänker att det inte var så farligt och att man kanske överdrev en smula.... AH! Fan för detta dåliga samvete hela tiden! :(


Nä, nu är det dusch sen nya avsnittet av DH!

Presentation

Mamma Sofie.
Mamma till Filip f. -05 och Olivia f. -07.
Sambo och förlovad med Jonas.
Matte till vovven Zätah och kisen Bill.
Bor i Brinkamåla City i förorten Läppareboda.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards