Alla inlägg under april 2008

Av Sofie - 13 april 2008 08:46

Lisa! Fatta att jag älskar "Med andra ord" och TP! :) Lite mer "sport" än Barbapappa... :) Mycket roligare och blogga när man får lite comments ibland. :) Jag börjar nog bli beroende... Hur farligt det nu kan va. Åh just det, man kan ju dö av det!



Var ju hos Betty och Stefan igår. Trevligt som tusan, barnen var någorlunda snälla. Filip är ju alltid lite busig... Kollade Körslaget, Sing a Long och Extra Extra innan det blev hemfärd. Blev faktiskt nästan osams med Jonas vid ett tillfälle. Eller nej, osams är inte rätt ord, vi hade lite delade åsikter. an frågade huruvida Catrin Schulman är känd eller ej. Jo, sa jag, hon är ju gift med Alex Schulman. Jo, men förutom det då? Hon är ju bloggdrottning! Och vad tror ni han säger då!? (med risk för att mina läsare blir upprörda) Hur fan kan man bli känd genom att blogga!?

Jag bara; Nej, jag orkar inte. Vi lägger ner.

Som ni kanske förstår läser han inga bloggar, inte ens min. Läser era respektive era?


Idag fick jag sovmorgon! Kollade på klockan när jag steg upp: 8,26! Inte illa! Barnen vaknade nog vid 6,30, men Jonas gick upp med dem. De har sovit som ljus i sina rum hela natten. :)

Jonas och Buffy hade förvisso somnat om igen när jag steg upp, men vad gör det? Lite tid ensamn är aldrig fel på morgonen. Filip kollar på Ronja Rövardotter. Tack och love så byter han film ibland.

Stoppade in en maskin tvätt när jag steg upp, ska passa på att tvätta lite idag och jag har nästan lovat mig själv att ta itu med all stryktvätt. Jonas jobbar em så jag hoppas på lite fint besök. Sugen någon!? :)


Är så otroligt pigg idag! Ska nog ut och gå en runda med hunden nu.

So Long for now! :)

Av Sofie - 12 april 2008 15:29

Ida! Tack så mycket för din fina kommentar! Det märks ju att jag mest bara skriver om det roliga i min blogg! ;) Tycker att sen jag fick Buffy så har jag som mamma utvecklats jättemycket! Har lärt mig att ta vara på tiden med mina barn och är givetvis jätte-lyckligt lottad som har många vänner omkring mig. Träffar nästan kompisar varje dag. :) Jag försöker nog ta igen en hel del också med Filip som jag missade genom att inte vara hemma med honom.... Jag menar, en 3-månaders baby (bytte med Jonas så han var hemma och jag började jobba) vill nog inte baka och spela spel med sin mamma.  



Öldag är den dagen som är roligast i veckan tycker Filip. Det är alltså lördag. Då får man äta godis, chips och dricka läsk. Givetvis får han handla sitt eget och idag var det farfar som betalade. :)


Var uppe 6,30 idag, gick upp när Jonas kom hem från jobbet. Barnen kom strax efter. Drack kaffe, läste tidningen och därefter väntade det JÄVLA memoryt rent ut sagt.... Men nu är man så inne i Memory-träsket så det hade nog känts tråkigt att inte spela.... men en sak är säkert; snart blir det ett gäng nya spel, så vi kan variera lite! :)


Efter frukost, 8,30 närmare bestämt begav vi oss till Halahult och Eva och farfar. De håller på att lägga nytt golv och Filip var inte sen med att försöka hjälpa till! Buffy var på bra humör också. Skönt. Körde hem vid 12-tiden och då bar det av till Preem så Filip fick köpa lördags-godis.


Väl hemma hade Jonas vaknat så han gick en runda till skogen med Zätah och jag städade. Ska till Betty och Stefan ikväll. NICE! :) Jonas är helt exalterad! Hoppas bara barnen är snälla. Annars får vi väl köra hem iegn, värre än så är det ju inte.

Nä, nu ska jag ta mig en dusch, kanske vila lite. Buffy sover och Filip kollar självklart på Saltkråkan.


Av Sofie - 11 april 2008 21:25

Usch, jag känner att mitt humör verkligen sviker mig.... Illa. Fast jag biter verkligen ihop! Min familj har nog inte ens förstått det. Då är det bra från min sida! Om de inte märker det alltså. Har på senare tid börjat tycka att det ät onödigt att skapa en konflikt bara för att en av oss är på dåligt humör. Man får väl helt enkelt bita ihop och anstränga sig lite mer såna här dagar, de har ju faktiskt inte gjort mig något.


Har haft en mysig kväll med familjen....Jonas lagade middag när han kom hem, jag och Filip spelade Barbapappa-memory 5 ggr under tiden. Efter middagen bänkade sig Filip på soffan så klart, skulle se på Tjorven och Mysak. Jag och Jonas sörjde inte direkt ;) , vi hoppade ner i sängen och kollade på Beck - Moneyman. Äcklig film det där. Har blivit mer äcklig sen jag fick barn....

Efter det började hockeyn, och NEJ säger jag bara! Det suger! Barnen somnade i samma veva så jag hamnade framför datorn en stund, sen satt jag mest och zappade på TV:n, utan att hitta nånting att glo på..... BLÄ!


Nu har Jonas kört till jobbet, vet i fan vad jag ska göra egentligen. Skönt att vara själv en stund. Blir nog en mugg varm O'Boy, det var vääääldigt länge sedan! Inte sen innan jag fick Buffy har jag druckit det. Ska även framkalla lite kort tänkte jag! :) Tar bara sån jävla tid att ladda upp dem. Jävla skit.

Av Sofie - 11 april 2008 15:16

Vill börja med att tacka Emilie! Varför då, undrar säkert alla, även hon själv. Jo, för i hennes blogg skrev hon att hon skulle kolla på Beck-filmen igår, läste det precis, och då kom jag på att vi glömt köpa den! Ringde så klart Jonas, som så lägligt precis parkerade på Konsum, så nu får han köpa den! :)


Idag började dagen piss.... Var verkligen trött, men mellan 7,00-8,30 var jag uppe 5 ggr för att serva barnen.... Jonas sov så klart jättegott! Surprised? Inte jag iaf... Men varför väcker du inte honom? tänker nog alla nu... Men nej, jag är inte sån. Vaddå sån? Nä, jag blir sur som ett bi ist. Och eftersom han ska jobba i natt med så..... AAAAHHHH! Hoppas ni fattar vad jag menar....

Var hos Catrin mellan 10,30-13,30 och det var himla trevligt! Buffy var vaken mest hela tiden och var på sånt toppenhumör! :) När jag kom hem igen kom det dåliga humöret tillbaks.... Har nog PMS, ska ha mens på onsdag eller nåt.

Jonas stack iväg några ärenden och då lugnade jag ner mig igen, så nu är jag på hyfsat bra humör. Barnen vilar middag så det är rätt lugnt här. Tänkte slänga mig i sängen en stund o kolla lite TV.

Försöker tänka ut vad jag och barnen ska göra imorgon när Jonas sover... Funderade på att köra upp till Eva och Kenneth kanske, har inte varit där sen lång-fredagen... Filip vill nog iaf! Får se vilket humör jag är på....


Lägger även till en ny favvis-blogg idag! http://idus.bloggagratis.se/

Hope you don't mind! :)

Av Sofie - 10 april 2008 19:57

Nu har precis barnen åkt hem, har ju passat Julia, Isac och Emil ikväll. Barnen har busat loss i källaren till tusen. Vågar inte ens gå ner och titta hur det ser ut... hehe...

Var ute och gick med Hanna och Elias i förmiddags i hela 2 timmar, jätteskönt, fast det var väldigt dimmigt.

Var ute med Filip och cyklade en vända i eftermiddags och självklart så ramlade han. Han skrek rakt ut vilken jävla skit-cykel det bar och att farfar och Eva skulle köpa en ny....

Annars har allt varit som vanligt idag. Nu väntar säsongsstarten av Lyxfällan, mitt och Jonas absoluta favoritprogram! :) Han sitter redan och väntar.

Imorgon är det träff med mammorna igen. Roligt! :) Saknar dem verkligen mest hela tiden när vi inte ses, tur vi pratas vid i telefon rätt så ofta med!

Nä, nu får jag ta och borsta tänderna på sonen lite snabbt innan det är dags för soffan!

På återseende! 

Av Sofie - 9 april 2008 21:34

Har precis avnjutit ett avsnitt av Barnmorskorna. Intressant program det där, man kommer ihåg hur det va. Båda gångerna. Kände igen mig en hel del i Linnea faktiskt. Inte att det tog sån tid, men på slutet. Kändes som att jag frågade typ efter varje värk med Buffy om bebisen kom... Sen när de sa att hon kom sa jag bara; - Nä, inte alla redan väl!? Det enda jag hade printat in i min skalle var att det skulle vara typ 25 timmar med henne också, som med Filip. Men nej, det tog 2 timmar. Fatta att det var skönt då! :) Fast jag kan lugnt tänka mig att göra om det! Ibland iaf...

Är alldeles redo för arr krypa ner, har t.o.m borstat tänderna redan. Är måttligt uttråkad, Jonas kollar på hockey och eftersom vi bara har ett boxer-kort hittar jag inget på TV. På tal om TV, så vill jag söka till Design; Simon och Thomas. Fan vad kul om de knäppisarna hade kommit hit och fixat vår gillestuga! :)

Imorgon fm ska jag och barnen ut och gå med Hanna och Elias. Tänkte bjuda på frulle efter. Man är ju alltid as-hungrig efter en lång-promenad! Och väldigt kaffesugen.... :) Imorgon kväll ska vi passa Emil, Julia och Isac, eller Kravallerna, som Jonas kallar dem... Annica och Nicke skulle på föräldramöte.

Nä, nu ropar den ren-bäddade, stora, tomma dubbelsängen efter mig så det är väl bara att göra den nöjd och krypa ner! God natt!

Av Sofie - 9 april 2008 11:43

Sådär ja. Nu har jag dammsugit och plockat undan överallt utom i Filip's rum. Jag anser det att nu när han är så stor får han själv hjälpa till och städa. Vill han inte hjälpa till så blir det inte städat förrän han vill det. Får dock höra minst 32 ggr/dag hur stökigt hans rum är... Har även tvättat 4 maskiner tvätt och hunnit med tre (!) rundor Barbapappa-memory.

Skulle verkligen behöva torka golven också, men nej, det har jag absolut inte lust med. Får ju ta och umgås med kidsen lite med. Buffy sover igen och Filip ville gå ut för en stund sen och när jag var typ klar ändrade han sig. Han ville se Byggare Bob - Julfilmen för tredje gången idag. Så jag passade på att greja lite ist.

Frågan är bara vad man ska göra nu i väntan på att Buffy ska vakna... Kan ju inte alltid vara ute utan henne! ;) Oftast när jag och Filip är ute på dagarna ligger hon inne och sover. Det går ju bra det med, den smarta uppfinningen kallas Baby Monitor. Eller nåt.


En undran; hur vet man om man är mentalsjuk eller har tvångstankar? Talar någon om det för en eller så? Började fundera på mig själv imorse nämligen. Fick gå upp en vända med Buffy 03,50 i natt och när jag gick o lade mig igen vid 04,15 kunde jag inte somna om för jag låg bara och tänkte på hur mycket jag behövde städa och hur mycket tvätt jag hade.... Funderade rätt så länge om jag skulle tvinga mig själv att stiga upp redan då och börja. Eller om jag skulle köra och tanka bilen, så Jonas slapp göra det på vägen till jobbet... Förstår ni vad jag menar!? Tack och lov så somande jag om när Jonas körde, han körde lite tidigare, just för att tanka bilen. Närmare bestämt 04,50.



Av Sofie - 9 april 2008 08:40

Kom visst med en bild. Helt oplanerat. Också Weird.

Presentation

Mamma Sofie.
Mamma till Filip f. -05 och Olivia f. -07.
Sambo och förlovad med Jonas.
Matte till vovven Zätah och kisen Bill.
Bor i Brinkamåla City i förorten Läppareboda.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards