Alla inlägg under oktober 2008

Av Sofie - 14 oktober 2008 13:07

Är allt lite seg idag... Älskling har kört till jobbet och vi har ätit stuvade makaroner och köttbullar. Blev så sugen igår efter Julia sa de skulle ha det! :) Gott var det också minsann! Efter middagen fick ungarna varsin glass eftersom de hade ätit upp sin mat. De lekte lite medan jag städade undan i köket och nu har Buffy precis lagt sig. Filip leker på sitt rum med sina lastbilar och traktorer och jag, jag ska kolla på lite dåliga såpor nu. So Long!



Hur kan man vara så jävla mesig!?

Av Sofie - 14 oktober 2008 09:58

Igår kväll blev det promenad med Julia. Vi gick till Konsum och tillbaka och det var egentligen tänkt att vi skulle fika med, men det ringde en från Karlskrona som ville kolla på sängen så vi körde hem direkt ist. Så här i efterhand vet jag att det var lika bra, Buffy somnade direkt hemma och Filip var väl vaken i sisådär... 10 min. Klockan var inte mindre ärn 21,35 (!) när säng-köparen anlände. Han var mycket nöjd, och det blev jag med! :)


Nu på morgonen har jag kört Filip till dagmamman, vikit tvätt, bäddat rent och börjat tvätta. Tänkte att det var lika bra att göra allt på förmiddagen idag, har ju fullt upp i eftermiddag! Filip ska på gympa och efter det ska vi hem till Julia.


Nu ska jag försöka truga i min dotter lite gröt... och hänga tvätt.


Frida-------> Jag har dubbelbokat imorgon! :( Kan du på torsdag ist?

Av Sofie - 13 oktober 2008 14:11

Ny vecka igen! Tiden går så sjukt fort.

Idag när klockan ringde var jag så sjukt trött... 07,15 som vanligt.... Körde iväg Filip till dagmamman i vanlig ordning och ringde även till BVC och fick en tid till Buffy. Hon har haft lite besvär innan som har kommit tillbaka igen. Stackare! :/ Anyway, fick en tid där 10,00 så det var bara hem, dricka lite kaffe, läsa tidningen, göra Buffy färdig sen köra. Besöket gick snabbt och smärtfritt. Handlade lite efteråt och sen hämtade vi Filip, dock lite tidigare än vanligt.

Jonas jobbar eftermiddag och vi är hemma. :) Det är en sån fin höstdag idag! Så många olika färger på löven och solen tittar fram ibland. Buffy sover middag för tillfället och jag lagar middag. Sitter här och väntar på att potatisen ska koka färdigt.

I eftermiddag händer inte så mycket, ska rensa lite i källaren och lägga ut lite baby-saker på blocket; bl.a bärsele, hoppgunga, ligg-lift och en tre-skotta-säng. Hoppas få nåt sålt iaf! :)


Nu blir det middag!

Av Sofie - 12 oktober 2008 18:07

Jaha, då var denna söndagen snart till ända. Gårdagen var mycket trevlig! :) Jag var nykter och körde hem gästerna. Spelade lite GENI också, så kul! Blev inte sängen förrän efter tolv.

Sov länge idag hela familjen! Jag gick upp med ungarna vid 8,45 en stund sen lade jag mig igen. Söndagsmys! <3 När vi väl masade oss upp igen, typ 10,30, tog jag barnen på promenad till Mörrum. Filip gick mycket själv, han är så duktig, med tanke på att vi har typ 5-6 km till Konsum! Handlade lite på Konsum sen mötte vi upp Annica och gick hem. Då blev det middag sen kom pappa och allihopa hjälptes åt med den sista vedstaplingen. Nu är det färdigt för denna gången! :) Nu dricker vi kaffe och strax ska jag klippa Filip och bada barnen. Älskling kollar in Bonden, han jobbade ju i onsdags. Vårt söndagsmys fortsätter ikväll, då vi ska prova de nya ljusen jag köpte på ljuspartyt. Ensam mamma söker blir det också!


Ha en trevlig kväll!

Av Sofie - 11 oktober 2008 12:53

Igår var det ju Ladie's night! Fatta vad roligt vi hade!! Jag och Jennie hade lite förfest, började vid 15,00 och det bar av till Karlskrona 16,30 ungefär. Fick stanna två gånger på vägen för vi var kissnödiga! Kom fram strax efter 17,30 och då lämnade vi in jackor, kissade igen och tog oss en fördrink. Asti Cinzano var det! Finfina grejer! Minglade en stund och sjöng sing-star sen var det dags för mat. Skaldjursplatå. Gott var det, var första gången jag smakade musslor och ja, det gick ner. Först kom Daniel Da Silva och underhöll och 21,00 var det dags för the show. Den var verkligen suverän! 3100 tjejer var i Telenor Arena igår bara för att se detta. Kan verkligen säga att det var väl investerade pengar! :) 22,45 var det slut och då åkte vi in till stan, efter många om och men. Väl inne i stan brydde vi inte oss om nåt uteställe, vi gick och åt istället. Av nog konstig anledning (jag tror det var musslorna, jag var den enda av oss som åt dem...) blev jag asfull! Trodde jag skulle spy hela tiden, men nej. Köpte en kebabtallrik och en dricka och de kunde nog ta tillbaka det och sälja till nån annan... Fick inte ner en bit. Åkte hemåt igen vid 01,00 och jag somnade så fort jag satte mig i bilen... Vaknade när vi var i Mörrum. Summan av kardemumman; Gå på Ladie's night!! Det var så jävla kul! :D


Innan på dagen var Julia här och käkade frall-frulle sen tog hon med sig Filip in till stan så jag och Jonas kunde greja lite ute. Det underlättade en del! :) Filip hade haft jätteroligt så hänga med Julia får han göra fler gånger! Nåt mer hann vi typ inte med igår....


Nu sover Buffy, Jonas och filip är iväg och jag ska passa på att vila tills hon vaknar. Ska köra till COOP sen och handla. Ska ha lite främmat ikväll och äta lite tacos och kolla fotboll. Är inget större fan av fotboll, men vad gör man inte för den man älskar... ;)


Nae, nu blir det soffan! Kommer bilder från igår sen!


BTW, köpte min dyraste flaska vin nånsin igår; 295:- så kostar det säker 65:- på bolaget... Men va fan, hur ofta är man iväg på sånt här? Får ju njuta och unna sig lite ibland, eller vad säger ni? :)

Av Sofie - 9 oktober 2008 21:00

Jisses vad vi har hållt igång idag! Ja, kankse inte riktigt, men nästan... Dagen började så där lite lagom 7,20. Buffy har verkligen sovit jättebra inatt och förkylningen är på väg att ge sig av. Steg upp med Filip, han skulle ju till dagmamman i vanlig ordning. Under tiden vi tog på oss rev Bill ner en kruka så det var ju bara att börja städa. Plockade upp skärvorna, resterna av blomman och den värsta jorden. Drog en djup suck när jag var färdig och får då till svar av Filip som sitter jämte och tittar på; -Ja mamma, detta var skitjobbigt... Undrar ofta hur han kan få till sina fyndiga svar vid precis rätt tillfälle...

Vid 9,30 kom Annica och fikade. Så nice, hon hade med sig sina goda bullar. :) Vid 11,00 körde jag och hämtade Filip och handlade lite. Har haft så skitont i nacken imorse! Verkligen pissont! Bad Jonas massera mig och av någon lustig anledning svarade han ja och hör och häpna; värken är nästintill borta! Puh, vill ju inte ha nackspärr imorgon, när det är Ladie's Night!! :) Får väl ta min första drink vid 14,00, insläppet är ju redan 17,30.


Har hållt på med veden hela eftermiddagen, Buffy sov mellan 13,00-17,30, hon måste ha varit jättetrött. Gick in och gav henne lite mat sen gick vi ut igen. En annan rolig kommentar jag fick idag när vi var ute var;

-Mamma, jag tog av mig overallen, för jag blir så varm när du arbetar så mycket!

Var ute till 18,30 sen gick vi in och åt kvällsmat. Ungarna var dödströtta så redan 19,45 sov båda två. Jag är allt lite sliten efter allt ved-arbete idag. Och jag har grym ångest över att jag inte har vikit tvätt eller dammsugit... Får ta det imorgon bitti. Ska kolla Lyxfällan nu sen blir det duschen!

Av Sofie - 8 oktober 2008 19:42

Har

Mina små badmonster... :)



Haft värsta storstädningen här idag. Nu luktar det rent och fräscht. Ska ta lite i källaren imorgon och greja lite med tvätten också. kan ju inte hinna allt på en dag...


Buffy är fortfarande snorig och har svårt för att sova... :/ Sov endast 20 minuter i eftermiddags och när jag la henne för en timme sen fick jag snabbt ta upp henne igen... Börjar ju själv känna mig lite trött nu. Har ringt Jonas, men får inget svar. Vill mest bara prata lite och höra hur han mår... är ju inte van vid att sakna honom på detta viset! Dessutom har det nog smugit in sig en förkylning hos mig också...


Filip har varit så duktig idag! Passat och lekt med sin syster under tiden jag dammsög och torkade golven. Är det så jag dammsugar sliter hon bara ut sladden hela tiden och när jag torkar måste hon jaga moppen... Men idag gick ju allt jätteenkelt, tack vare mammas duktiga pojk! :) Barnen har även badat och jag frågade Filip om han ville låna maddes handduk och det ville han. Han undrade också varför jag frågade om han ville låna den, hon kommer ju aldrig få tillbaka den ändå... Jisses vad smart han kan vara! :D Filip har kollat på sitt nya favvis-program; Dulle-Dumpa (läs Bollibompa)


Nu ikväll fick jag verkligen svar på tal igen av min käre son! Han hade tjatat om välling en stund, men jag sa bara vänta sen glömde jag det. Efter en stund säger han; Skulle jag få välling idag eller!?

Mitt råd till alla mammor... Vakta er tunga...


Nu sover Filip och Buffy bara gnäller... Hoppas hon vill sova innan Bonden börjar. As if....



Av Sofie - 8 oktober 2008 12:13

Usch och fy.... Buffy har gått (eller krupit!?) och blivit PISS-FÖRKYLD! Natten till igår sov hon nästan 13 timmar utan att vakna och ändå var hon dödstrött hela dagen och sov en lång stund på dagen med. Var väldigt pigg och glad i övrigt. Igår fm blev det fika >>hemma<< hos Jess och Tobbe. tobbe jobbade visserligen, men vi hade jättetrevligt! :) Fin lägenhet! Hämtade Filip i vanlig ordning 11,15 och hann även med ett besök på banken innan dess. Staplade lite ved igår eftermiddag och Buffy satt i vagnen och tittade på... tills hon somnade av uttråkan...

Mellan 17,00-18,00 var Filip på gympa och han är verkligen så duktig! :) Åt lite när vi kom hem och vid 20,00 lade sig Buffy. Filip somnade strax efter det att Jonas hade gått till jobbet. Kollade på DHW och hade planerat en lång dusch efter det, men nej, så blev det inte. Buffy vaknade 21,40 igen och var så förkyld! :/ Var vaken ända till 23,00 innan hon visade några som helst tecken på att vilja sova igen... Äntligen tänkte jag, men den lyckan varade endast i 40 minuter... och de kändes som 4 minuter... Efter det var vi vakna till nästan 02,30. Najs eller vad...?

Tog i alla fall sovmorgon till 7,15 idag, kändes verkligen välbehövligt! Körde Filip till dagmamman sen hem och drack kaffe och gav Buffy en macka. Gcik ut sen och fortsatte lite med veden tills Filip skulle hämtas. De där tre timmarna känns oerhört meningslösa ibland... :/


Nu har Jonas precis kört till jobbet och på schemat står inte så mycket idag, lite vila kanske...? Och städa lite efter mina hulliganungar. Tänkte börja med middagen nu, får bli lite tidig idag. Undra bara vad vi ska ha...?


Julia------> Får nog hoppa promenixen ikväll, då Buffy inte mår så bra.... :/

Presentation

Mamma Sofie.
Mamma till Filip f. -05 och Olivia f. -07.
Sambo och förlovad med Jonas.
Matte till vovven Zätah och kisen Bill.
Bor i Brinkamåla City i förorten Läppareboda.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards